به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، پرستاران، با عشق و تعهد، در خط مقدم مراقبت از بیماران قرار دارند و نقش حیاتی در نظام سلامت ایفا میکنند. آنها نه تنها به درمان جسمی بیماران کمک میکنند، بلکه با توجه به نیازهای روحی و عاطفی آنها، آرامش و امید را نیز به ارمغان میآورند.
ولادت حضرت زینب سلام الله علیها، فرصتی برای تجلیل از فداکاریهای پرستاران و یادآوری اهمیت حرفه آنها در جامعه است. به مناسبت این روز پای صحبت های پرستار طلبه نشستیم.
فاطمه سیانی متولد خرداد ۱۳۶۹، طلبه سطح دو جامعه الزهرا سلام الله علیها است که در کنار مادری در حرفه پرستاری در بیمارستانی در تهران مشغول به فعالیت است.
فاطمه سیانی عنوان کرد: پس از تحصیل در دروس دانشگاهی و حضور در جامعه، حسی از عدم اقناع روحی در من شکل گرفت، نیازی که با سوالاتی مثل هدف و فلسفه زندگی و نتیجه این همه رنج در جامعه چیست در ذهنم مرور میشد. این نیاز در کنار سوال جایگاه دین و محبت اسلامی در رشته من یعنی پرستاری کجاست بیشتر میشد. در دوره های معرفت افزایی شرکت کردم که هیچ کدام به صورت بنیادی پاسخگوی سوالات من نبود به همین خاطر تصمیم گرفتم که به صورت اصولی و پایهای به تحصیل علوم دینی بپردازم.
وی ادامه داد: با بینشی که پس از کسب علوم دینی پیدا کردم به نگاه والاتری در رشته پرستاری رسیدم؛ چون فهمیدم هرچند تمامی منابع درسی پرستاری از متون غربی است ولی پیش از آن در اسلام به ارزش و مقام معنوی پرستار اشاره شده است، به طوری که در روایات داریم هرکسی یک شب از بیماری پرستاری کند همانند ابراهیم خلیل از آتش در امان است. یا هرکسی برای زنده ماندن انسانی تلاش کند فکانما احیا الناس جمیعا؛ گویا همه بشریت را نجات داده است.
این طلبه پرستار بیان کرد: شغل پرستاری سختی، شب کاری، لمس آلام و رنج های بیماران و گاهی نزدیکان را دارد و اگر نگاه معنوی برای جبران وجود نداشته باشد که امید ببخشد که این شغل بالاترین اجرها و پاداش ها را در نزد خدا دارد و چه اندازه میتواند در رشد معنوی انسان تاثیر داشته باشد چیزی جز خستگی و فرسودگی ندارد.
وی با در رابطه با نقش طلبگی در تحمل مشکلات این شغل گفت: طلبگی باعث افزایش امید، انگیزه و تلاش برای خدمت رسانی بیشتر به بیماران میشود چون میدانی هرچقدر بیشتر در این راه تلاش کنی پاداش بیشتری خواهی داشت.
سیانی در رابطه با چگونگی ایجاد توازن بین کار و زندگی گفت: طبق توصیه بزرگان دین، نظم باعث انجام به موقع امور میشود و شغل پرستاری نیز از جمله شغل هایی است که نظم خاصی دارد و شما با برنامه ریزی در امور خانواده کاملا به همه کارها میرسید به طوری که شاید خانم های خانه دار به دلیل عدم برنامه ریزی نتواند همه این امور را انجام بدهند.
وی در توصیهای به طلاب بیان کرد: طلاب قدر خودشان و فرصت به دست آمده در این راه را بدانند و درک کنند که چقدر جامعه به حضور آنها نیاز دارد. طلاب در زمینه های مختلف خودشان را محدود به مکان، زمان یا رشته خاصی نکنند و به دنبال ظرفیت های جدید برای جذب افراد باشند.
یک بانوی طلبه چگونه میتواند به بانوی تراز انقلاب تبدیل شود؟
طلبه جامعه الزهرا اظهار کرد: یک بانوی طلبه باید در زمینه مسائل دینی به روز باشد، روابط عمومی بالا در جامعه داشته باشد و آشنا و معتقد به ویژگی های بانوی تراز انقلاب باشد و برای بدست آوردن این ویژگیها تلاش کند.
وی در رابطه با فعالیت های تبلیغی و فرهنگی عنوان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب فرهنگ مثل هوایی است که همه ما نفس میکشیم و برای اینکه این هوا همیشه تازه و باطراوت بماند باید همه تلاش کنیم در زمینه فرهنگی تبلیغی و خود را محدود به فعالیتهای تبلیغی نکنیم و به دنبال ظرفیت های جدید برای کشف نیازهای مذهبی مردم با زبان و روش مناسب باشیم؛ مثلا آموزش وضوی جبیره برای فرد بیمار جذابیت و ضریب یادگیری بالایی دارد اما در افراد غیر مبتلا ممکن است نتیجهای نداشته باشد.
وی اضافه کرد: جامعه الزهرا سلام الله علیها فضای بسیار جالب و معنوی دارد و از طلاب خواهش میکنم که این فضای معنوی توام با علم آموزی را حفظ کنند؛ زیرا وجه افتراق دانشگاه و حوزه همین است.
این طلبه پرستار یادآور شد: بانوان طلبه جهاد فرزندآوری و هرگونه تبلیغ و عمل و فرهنگ سازی در این زمینه را وظیفه خودشان بدانند تا از زمینه سازان یاران امام زمان (عج) باشیم.
وی گفت: از مسئولین جامعه الزهرا سلام الله علیها خواهش میکنم با حذف دروس غیر ضروری مدت تحصیل را کوتاه تر کنند یا دوره های کاربردی برای متقاضیان این زمینه برگزار کنند.
انتهای پیام
نظر شما